master and servant

Sitter på mcdonalds, kentish town, dricker en milkshake för att få använda internet. Därav det kortfattade bloggandet för tillfället. Har lyckats göra av med alla pengar men har handlat mat till onsdag då jag får första lönen.

Konstigt nog spelar de master and servant varje eftermiddag på jobbet. fint.

Hoppas allt är bra med er därhemma! Är ledsen att jag är dålig på att höra av mig, har som sagt ingen internetuppkoppling och därför är tillfällena få då jag faktiskt kan kika in här.

var sover du i kväll?

I morse packade jag ihop mina saker för sista gången. I dag flyttade jag mina resväskor för sista gången.  För en timma sedan satte jag nycklarna i dörren till vår nya lägenhet. För tjugofem minuter sedan tände jag min första cigarett under fläkten. Sängen är precis bäddad, har dock inget täcke.

 

Jag tror att jag blir kvar här ett rätt bra tag. I morse skrev jag på ett kontrakt på fyrtiotusen svenska kronor. För ett hem.




 


londongryning

Klockan ringde 05.30 i morse, vaknade med ett ryck och trodde jag hade försovit mig. Då jag kom till jobbet (tio min före passets start) insåg jag att den enda som var i tid var den nya svenskan. Det finns helt klart en annan arbetsmoral här. Dock har man inte samma förmåner här som vi har hemma, eller i svergie alltså. Jobbar till kl. 23 men får ingen ob varken på helgen eller kvällarna. Det är bara till att vänja sig.


Annars har jag det bara bra, sitter och lyssnar på juliette lewis nya album och funderar på att köpa biljetter till konserten som är här om någon månad. Denise och joanna sitter bredvid mig, de andra tjejerna är på jobbet. Tänkte gå ut och ta en öl ikväll, är ledig i morgon.


Sunday

Gårdagens natt spenderades ute vid sankt Pauls katedral, i ett gammalt viktorianskt hus. Detta område ligger dock en bra bit ut öster i London. Detta resulterade i att jag efter jobbet fick springa hem (vandrarhemhemmet), snabbt packa ihop mina saker för att sedan ge mig ut i lördagsrusningens London med ca. 40 kg bagage. Jag insåg rätt snart att jag inte skulle kunna genomföra min plan (ta mig med allt bagage till tunnelbanan) bestämde mig istället för att jaga taxi. En lång och dyr taxiresa senare står jag utanför ett gammal viktorianskt hus, precis bredvid en stor marmorkatedral. Utanför står en liten krumgumma med bok i hand sugandes på en cigarett. Faktum är att hon såg ut att vara hämtad från någon liten sagoskog (minus cigaretten). Jag hade i alla fall sällskap under mina rökstunder.

 

Min första lediga dag har spenderats i en soffa, en aning deprimerande men man kanske ska ta det lugnt någon gång också. Lördagskvällen gick åt till att fira att vi faktiskt har fått tag på en lägenhet, skrivit på och är redo att flytta in på fredag. Då kanske man äntligen kan ta tag i sitt liv, efter tre veckors backpackande.


8 malden road, camden town

Numera är jag boende på 8 malden road i camden town, london.


tillbaka på YHA

Nu har vi flyttat igen, tillbaka till kära YHA. Trivs som fisken i vattnet och börjar jobba imorgon, bara lägenhet som saknas. Har även tvättat för första gången idag om någon vill veta. Har levt backpacker liv i ett par dagar på golvet och dagens bästa var en ren dusch.


update:



Fick jobbet på H&M regent street. (Jag och Denise sitter på grekisk taverna och dricker öl)


A million things I want to do – stay out of trouble and keep my head out of the blue

Första veckan I London är avklarad. Det finns mycket att berätta men vet inte var jag ska börja.


En början kunde vara att berätta om vårt eviga jobbletande, i tre hela dagar gick tre hela trupper omkring och slängde iväg CV lite överallt. Har dock bara sökt i klädbutiker än så länge, ska höra med lite caféer nästa vecka. Vårt jobbsökande har dock resulterat i att tre vänner i skrivande stund är iväg och jobbar. Efter tre besök hos H&M fick jag till slut träffa managern för en intervju som gjordes under gårdagen, svårt att säga hur det gick, satt i 40 minuter och blev grillad. De har en 39h/v tjänst ledig som sales assistant – det är bara att hoppas.


En början kunde också vara att berätta om våra hostelupplevelser här under veckan. Vi inledde vår vistelse med att bo på YHA (Anna, samma som vi bodde på sist). Tyvärr uppskattar man sällan vad man har, vi råkade klaga lite på att det var varmt, platta kuddar, långsam hiss mm. och nu har karman slagit tillbaka. För tillfället bor vi på picadilly backpacker hostel. Vi fryser, personalen är otrevlig, rummet är dammigt (jag vill inte veta vad som har förekommit i dessa hål-i-väggen sängar), var tvungen att flytta ut min madrass på golvet då klaustrofobin kom smygandes direkt när jag försökte lägga mig tillrätta i min hål-i-väggen säng. Det som inte dödar härdar, klarar man en vecka på hultsfred med influensa klarar man även detta.


En trevlig inledning kunde vara att berätta om att jag trivs. Det känns bra. Det är här jag vill vara. Någonstans i mitten av allt – inget hemma och inget här. En otrolig kontrast till hur jag är van vid att leva mitt liv. En kontrast till det rutinmässiga jobbandet/pluggandet som har pågått i tre år och en kontrast till de dimmiga kvällarna på BM.


I skrivande stund sitter jag på min madrass på golvet och funderar på vad man skulle kunna äta. Här är inget kök, jag har inte särskilt bra med pengar. Under den senaste veckan har jag käkat nudlar, nudlar, pasta och nudlar. Ska besöka svenska kyrkan i morgon och höra om de har plats för oss på deras hostel. Se om de vill förbarma sig över våra syndiga själar.


Då jag inte har något trådlöst internet kommer jag inte kunna uppdatera särskilt ofta – men jag tänker på er.

Lou

 








Vårat nya hostel.



Sandra vid en park.

Min säng

förfest på YHA

trötta tjejer på YHA

Våra nya sängar. haha!


London!

Då blogg.se fortfarande inte fungerar som den ska kommer jag vara glad den lilla tid jag lyckas vara inloggad. För tillfället fungerar det, jag kan lika gärna passa på att berätta lite om hur vi har det.

Vi har nu bott på hostel i snart en vecka, tyvärr kunde vi inte förlänga vår vistelse. Istället får vi flytta runt lite nästa vecka, det går helt enkelt bara fungera. London känns lite konstigt och lite bra, eftersom att jag inte har något direkt hemma och inget direkt här känns det som att vara någonstans i mitten. Antagligen fram tills man har fått jobb + lägenhet. Jobbsökandet är inte lika enkelt som det har varit här i london men det går ändå hyfsat. Två har fått jobb, tre återstår. Så fort vi har jobb allihopa kan vi flytta in i en lägenhet.

Jag tänker på er alla därute som är runt om i världen. Hoppasatt det går bra för er och att saker och ting löser sig för alla.

RSS 2.0